1 Μαρ 2017

Το εξαγωγικό εμπόριο των γεωργικών προϊόντων στην Κύπρο (1878-1927)


Το εξαγωγικό εμπόριο των γεωργικών προϊόντων και οι παράγοντες που επηρέασαν την ανάπτυξή του, 1878-1927 [ανάτυπο] / Μαρία Παναγιώτου. Λευκωσία: Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος [και] Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, 2016.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώθηκε στον Βοτανικό Κήπο Τροόδους «Α. Γ. Λεβέντης» ημερίδα με τίτλο «Τα πρώτα χρόνια του Τμήματος Γεωργίας και η αγροτική ύπαιθρος». Την ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης.

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες ομιλίες που παρουσιάστηκαν ήταν και αυτή της Δρ. Μαρίας Παναγιώτου με θέμα: «Το εξαγωγικό εμπόριο των γεωργικών προϊόντων και οι παράγοντες που επηρέασαν την ανάπτυξή του, 1878-1927».

Η Δρ. Μαρία Παναγιώτου άντλησε τα στοιχεία της από την έρευνά που πραγματοποίησε για την συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Λιμάνια, Λιμενικά έργα και Εξωτερικό Εμπόριο στην Κύπρο, 1878-1927».

Η διάλεξη, η οποία τυπώθηκε σε ανάτυπο, μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την αγροτική παραγωγή και το εμπόριο της εποχής και περιλαμβάνει τα ακόλουθα κεφάλαια:

Τα κυριότερα εξαγωγικά προϊόντα --  Κυριότερες αγορές εξαγωγικών προϊόντων – Οι καινοτομίες που εισήγαγαν οι Βρετανοί για βελτίωση της παραγωγής και πώλησης των γεωργικών προϊόντων – Τα αποτελέσματα των βρετανικών προσπαθειών – Συντομογραφημένη βιβλιογραφία / Abbreviated bibliography.  


Άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις της Μαρίας Παναγιώτου: https://ucy.academia.edu/MariaPanayiotou

Δεν υπάρχουν σχόλια: