2 Σεπ 2016

Αγέννητοι αδερφοί του Μιχάλη Μανωλιού [πρόταση στο Bookia.gr]

Συγγραφέας Μιχάλης Μανωλιός
Κατηγορία
 Επιστημονική φαντασία
Εκδότης
 Κλειδάριθμος
Συντάκτης-ρια
 Ανδρέας Καπανδρέου

"Ο άνθρωπος, όπως και ο κόσμος, είναι μυστήρια κρυμμένα σε μυστήρια…"
Αγέννητοι Αδερφοί είναι οι άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν με φυσιολογικό τρόπο αλλά δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και αποτελούν αδερφούς αυτών που τους φιλοξενούν στο σώμα τους.
Το μυθιστόρημα Αγέννητοι Αδερφοί του Μιχάλη Μανωλιού είναι μια ιστορία δράσης επιστημονικής φαντασίας. Στηρίζεται σε μια ιδέα με την οποία ο Μανωλιός, έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν (βλέπε τα διηγήματά του «Αρμελίνα II» και «Αίθρα» από το βιβλίο «…και το τέρας»)∙ την, με επιστημονικό τρόπο, δημιουργία ανθρώπινων αντιγράφων και φιλοξενία τους σε άλλα ανθρώπινα σώματα. Το βιβλίο καταπιάνεται επίσης με ηθικά διλλήματα, τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την τάση του ανθρώπου να μιμηθεί τον Θεό (τόσο όσον αφορά τη δημιουργία και έλεγχο ψυχών, όσο και την αναζήτηση της αιωνιότητας).

Η πληθώρα χαρακτήρων και γεγονότων αλλά και το μπρος - πίσω της ιστορίας απαιτεί την απόλυτη προσοχή του αναγνώστη ο οποίος όμως στο τέλος θα ανταμειφθεί με μια συναρπαστική ιστορία δράσης από την οποία δεν απουσιάζει το πιστολίδι, η βία (ψυχολογική και σωματική) αλλά και οι ερωτικές σκηνές.
Τα μεγάλα ατού του βιβλίου, εκτός από την πρωτότυπη υπόθεση, είναι οι στιβαροί χαρακτήρες και φυσικά το, όπως πάντα, πολύ καλό γράψιμο του Μανωλιού.
Το βιβλίο συνίσταται ανεπιφύλακτα τόσο στους φανατικούς οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας, όσο και στους φίλους των ιστοριών δράσης. Από την ιστορία πάντως δεν απουσιάζουν και οι ερωτικές σχέσεις αλλά και γενικότερα τα ανθρώπινα πάθη.
Απόσπασμα από το βιβλίο:
…Στο διάολο το σχέδιο! Το σώμα μου κινείται μόνο του. Γυρνάω το κεφάλι μου και προσπαθώ να σηκωθώ, αλλά ένα δυνατό χέρι με αρπάζει απ’ τον ώμο και με καθηλώνει στο στρώμα, ενώ το άλλο πιέζει την κάννη στο κρανίο μου….

«Μην κουνιέσαι, γαμώτο!»

Το βλέμμα μου πέφτει στα άδεια χέρια μου και μόνο ντροπή βλέπω εκεί. Δεν παίρνω, δεν μπορώ να πάρω τίποτα μαζί μου. Μόνο ν’ αφήσω πίσω μου. Όχι επιτεύγματα, σκέφτομαι πολύ αργά, μόνο ανθρώπους. Αθώους νεκρούς, αγέννητους πλασμένους, αγαπημένους ανύπαρκτους, ερωτευμένους τρελούς…

Από το οπισθόφυλλο:
Ταλέντο, επιστήμη, άνθρωπος.

Από τα πιο εκρηκτικά μείγματα στο σύμπαν…

Μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη συνθέτρια κρύβεται από τη δημοσιότητα λίγους ορόφους πάνω από το υπόγειο στο οποίο ένα κατακερματισμένο μυαλό ονειρεύεται την επιστροφή στην οικογένειά του.
 

Μια επιστήμονας παριστάνει τον Θεό σ' έναν κόσμο που η τεχνολογία μπορεί να μορφοποιήσει μέσα σου ανθρώπους αγέννητους από τη φύση.
 

Και μια επαγγελματίας δολοφόνος, που βλέπει το παιδί της να σβήνει, προσπαθεί να ξαναφέρει στη ζωή τον παλιό συνεργάτη της.
 

Όταν η εύθραυστη ισορροπία ανατρέπεται, τη μάχη για ζωή και κυριαρχία κρίνει το παρελθόν, αλλά και η αγάπη, η βία, οι δύσκολες αποφάσεις...

Γρήγορο, βαθύ και με αυξανόμενη ένταση -σαν σεξουαλική πράξη- το μυθιστόρημα αυτό γεννάει διλήμματα που αντηχούν σιωπηλά μετά την τελευταία του λέξη.

Δημοσιεύτηκε στο Bookia.gr: http://www.bookia.gr/index.php?action=Suggestions&book=198286


Δεν υπάρχουν σχόλια: